Beter Buiten: vormingstraject outdoor learning - Brussel

Datum:
Locatie: Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Wil jij je verdiepen in Outdoor Learning? Wil je verschillende buitenkansen ontdekken en aan de slag gaan met de meerwaarde die de omgeving je kan bieden? Vraag je je af hoe je met buitenles je leerlingen krachtig laat leren én aan de leerdoelen werkt?

In vier vormingen doe je de kennis en vaardigheden op om vol vertrouwen met je klas de stap naar buiten te zetten en er leuke, leerrijke lessen van te maken. Je krijgt hiervoor zowel concrete kennis over natuur en linken met de leerdoelen mee als duidelijke praktische tips over buiten lesgeven in de stad.

Tijdens de sessies kan je ook uitwisselen met collega’s en doorheen het schooljaar krijg je nog extra inspiratie doorgestuurd. Daarbovenop zullen de Brusselse gemeenschapscentra ook de mogelijkheid bieden om een box uit te lenen met materiaal voor een fijne buitenactiviteit met je klas.

Praktische informatie

Inschrijven voor dit vormingstraject kan tot 15 september 2021 via het online formulier maar de plaatsen zijn beperkt!

De vormingen zijn voor leerkrachten uit het basisonderwijs en zullen doorgaan op 22 september 2021, 27 oktober 2021, 9 maart 2022 en 4 mei 2022 – steeds van 9u30 tot 12u30, op verschillende locaties in het Brussels Gewest.

Het vormingstraject Beter Buiten wordt aangeboden door Leefmilieu Brussel en MOS Brussel aan Brusselse basisscholen.

Nog vragen?

Contacteer Véronique Bidée van MOS Brussel per mail of via 0485 27 83 88.