Internationaal online event Energie en Klimaat - Energy Challenges

Datum:
Locatie: Online - in je klas
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Online internationaal event voor leerlingen en hun leerkracht rond energie en klimaat (gratis)

Doelgroep

  • 3e graad basisonderwijs
  • 1e graad secundair onderwijs

Wat is Energy Challenges?

Energy Challenges is een internationaal project tussen België, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school.

Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. In Vlaanderen nemen er een 40-tal scholen deel. Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en Provincie Antwerpen.

Programma op 27 mei (10u tot 12u30)

Een klimaatwetenschapper aan het woord, inspirerende filmpjes, een quiz via Kahoot, een digitale Escaperoom,…iedereen in de klas gaat aan de slag. Kortom, een heel divers programma. Het event wordt gepresenteerd in het Engels. Voor de interactieve stukken voorzien we een Nederlandstalige versie. 

Ook als je school niet heeft deelgenomen aan de Energy Challenges, is dit event meer dan de moeite waard. Alle scholen uit Vlaanderen en Brussel kunnen deelnemen.

Inschrijven

Schrijf je in voor het gratis event via eventbrite, individueel of per klas. Het volstaat je volledige naam en e-mailadres in te vullen. Je ontvangt een bevestigingsmail met login voor de dag zelf. Voor een klassikale deelname volstaat het te registreren met de gegevens van de begeleidende leerkracht (inschrijven per leerling apart is niet nodig). 

Meer info

Neem een kijkje op www.energychallenges.eu of neem contact op met MOS-begeleider Veerle Moons: veerle.moons@provincieantwerpen.be

 

Energy Challenges transnational online event