Online event Energie en Klimaat - Energy Challenges

Datum:
Locatie: Online - in je klas
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Digitaal internationaal event voor leerlingen en hun leerkracht rond energie en klimaat

Doelgroep

  • 3e graad basisonderwijs
  • 1e graad secundair onderwijs

Wat is Energy Challenges?

Energy Challenges is een internationaal project tussen België, Duitsland, Engeland, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school.

Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. In Vlaanderen nemen er een 40-tal scholen deel. Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en Provincie Antwerpen.

Programma op 27 mei

Een klimaatwetenschapper aan het woord, een videowedstrijd, een quiz via Kahoot, een Escaperoom,… We hopen ook dat het samen internationaal werken aan dit thema op school in tijden van een pandemie energie kan geven voor de toekomst.

Praktisch

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereiding voor het event. Binnenkort mag je meer informatie en een inschrijvingslink verwachten.
Heb je interesse? Laat het ons alvast weten op mos@provincieantwerpen.be, zo krijg jij een persoonlijke uitnodiging in je mailbox.

 

Logo Interreg