Outdoor Education in Brussel

Datum:
Locatie: Brusselse school - te bevestigen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Bij Outdoor learning en buitenles trek je met je leerlingen naar buiten om te leren. Buiten zijn biedt veel kansen om onderzoekend, actief en betekenisvol met leren aan de slag te gaan – en kan veel verschillende vormen aannemen. Outdoor learning verhoogt de betrokkenheid en het welzijn van je leerlingen, en stimuleert de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden als probleemoplossend denken, creativiteit en samenwerken

"Wat je buiten leert, komt beter binnen"

Wat mag je verwachten van deze vorming?

  • Je onderzoekt hoe je aan de slag gaat met outdoor learning in de buitenruimtes van je school en de schoolomgeving.
  • Je verzamelt inspiratie, tools, handvatten en concrete tips om buitenlessen voor te bereiden en je lespraktijk mee te verrijken.

Neem je collega’s mee en kom samen leuke ideeën verzamelen om aan de slag te gaan met outdoor learning en buitenles! Werk je samen met partners, ouders, buurtbewoners? Of zie je hier in het kader van outdoor learning mogelijkheden toe? Nodig dan iemand van hen mee uit voor deze vorming.

Ook na deze sessie kun je op steun van MOS Brussel en NME Brussel rekenen om van jouw buitenlessen een écht succes te maken!

>> Schrijf je in

>> Stuur een mail

 


Indien Corona-maatregelen het niet mogelijk maken de vorming in persoon te laten doorgaan, onderzoeken we een digitaal alternatief op hetzelfde tijdstip. Meer informatie volgt per mail