Subsidie en projectbegeleiding Meer doen in't Groen van Leefmilieu Brussel

Leefmilieu Brussel lanceert drie vergroeningsprojecten onder de noemer "Meer doen in't Groen",  waar je je als basis- en secundaire school voor kan aanmelden vanaf 25 augustus. Je krijgt pedagogische en technische begeleiding én je kan rekenen op het nodige materiaal of een subsidie.
 Je kan opteren voor:

  • groene hoekjes op school: ga een creatief project aan met je collega's en leerlingen om opnieuw de natuur en biodiversiteit in jullie school te brengen. Denk aan: wilde hoekjes, een vijver, nestkastjes, bomen, bloemen, ..
  • een moestuin aanleggen (of nieuw leven inblazen): een vierkante meter volstaat om een schoolmoestuin aan te leggen of kleine fruitbomen te planten! Maak van de moestuin een fijne nieuwe leerplek waar sociale vaardigheden, wetenschappelijke ontdekkingen en groentewonders elkaar ontmoeten.
  • compost: door te composteren op school hoeven fruitschillen, oud brood, zakdoekjes, … niet meer in de vuilnisbak. Laat leerlingen samenwerken en ontdekken hoe de natuur zelf afval afbreekt. Het materiaal voor de compostinstallatie is voorzien.

>> Lees alles over deze projecten en bijhorende subsidies op de website van Leefmilieu Brussellogo van leefmilieu Brussel met boom