Kris Verheyen. MOS-held van het eerste uur

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in).

Deze maand: Kris Verheyen. MOS-held van het eerste uur

 

School? PTI Zottegem / Richtpunt campus Zottegem

Vak(ken)? Technische Vakken en Praktijkvakken Mechanica in de derde graad

Actieve MOS-leerkracht sinds? 1999

Bijnaam op school? De (s)Mosser

Hobby’s?
Live optredens/ festivals bijwonen en tuinieren (ja zelfs onkruid wieden is ontspannend als je een hele dag voor de klas staat!). Ik zou toch wat meer moeten sporten...

Wat maakt je blij?
Een oud-leerling die je 10 jaar later aanspreekt en zegt: 'Met die energietips die we van jou kregen, hou ik rekening bij het bouwen/verbouwen van mijn woning'. MOS 4ever!

Wat zie je als een uitdaging?
De grootste uitdaging is het lesgeven volhouden tot aan mijn pensioen! Door de grote papierwinkel is er minder tijd om 'echt' les te geven... Dan spreken we nog niet over de aankomende hervormingen! Ook heel wat leerlingen hebben bijkomende zorg nodig, wat het nog moeilijker maakt.
Dagelijks hoor je in de leraarskamer:' Dit hou ik niet langer vol' en steeds meer collega's blijven thuis. Een collega vinden om een project te begeleiden wordt steeds moeilijker! Gelukkig zijn er op elke school wel enkele initiatiefnemers...

Waar kijk je naar uit?
Verschillende live optredens in Vlaanderen en mijn jaarlijkse vakantie...

Je supportert voor?
Het loopt al jaren fout, maar ik blijf fan van Anderlecht. Ik ben ook een fanatieke supporter van elke Belgische atleet of sportteam. Het is geweldig om vast te stellen dat heel wat teams zich weten te plaatsen voor de Olympische spelen. Hoe een klein land groots kan zijn...

Als je een sabbatjaar zou nemen dan zou je…?
Ik zou zeer graag eens een lange periode door Nieuw-Zeeland trekken. Uit de foto's van de wereldreis van mijn zus kan ik besluiten dat het een geweldig land is!

Hoe heette je eerste huisdier? Tarzan, een mooie kat.

Kamperen of hotel? Vroeger kamperen met de kinderen, nu de kinderen groot zijn nemen we liever een hotel...

Memorabele MOS-anekdote?
Na het uitleggen van de juiste manier om een energiemeter aan te sluiten lieten we een 'verstrooide leerling' deze werking nogmaals uitleggen; 'Je neemt de energiemeter, opent de diepvriezer en legt de meter erin. Na 24 uur neem je deze meter er terug uit en leest het energieverbruik af...'!

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
Er zijn enkele ideeën, die om verschillende redenen niet voldoende uitgewerkt zijn, blijven knagen. Zo hebben we in heel Oost-Vlaanderen oude fietsen opgehaald. Na demontage en herspuiten zouden deze fietsen terug in gebruik genomen worden. In plaats van een uitstap met de bus zou een hele klas dit met de fiets kunnen doen... Van een actieve speelplaats met verschillende fitnesstoestellen blijf ik dromen... De jongeren in beweging brengen op ons prachtig domein!

Je ultieme MOS-tip/tweet in 280 karakters?
Aan elke directie: sta open voor projecten en ondersteun deze initiatieven.
Aan alle leerkrachten: niet alle projecten kunnen succesvol zijn, leer uit de fouten en durf nee zeggen tegen de directie als het te veel wordt!
 
Je wil nog graag de groeten doen aan?
Alle leerkrachten die, naast hun opdracht, nog de moed hebben om ideeën en projecten uit te werken. Blijf volhouden maar loop jezelf niet voorbij!


Deze maand plaatst de MOS-ploeg Kris in de kijker omdat hij sinds het prille begin (toen nog onder de naam Groene School) met heel veel enthousiasme aan de MOS-kar trekt. Meer dan 20 jaar op de MOS-teller is meer dan voldoende voor de titel van MOS-held.
Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.