MOS-held in de kijker: Els Beeckx

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in). Deze maand plaatst de MOS-ploeg Els Beeckx in de kijker. Zij is een echte voorvechter van natuurbeleving en klimaatonderwijs. In 2019 organiseerde zij een klimaatmars met meer dan 1000 kinderen. Els is ook de bezieler achter de MOS Klimaatbende van Zoersel, een bende gevormd door alle Zoerselse basisscholen.
Met haar charisma en persoonlijkheid weet ze de leerkrachten te overtuigen mee te doen en is ze de ideale brugpersoon tussen MOS en de scholen.

School? Beuk&Noot

Functie? Kleuterjuf en deeltijds klimaatambtenaar voor de gemeente Zoersel

Je zet je in voor MOS sinds? Sinds de aanvang van mijn "schoolcarrière" heb ik me altijd ingezet voor méér natuurbeleving op en rond de school.

Wat maakt je blij?
Dat meer en meer scholen natuurbeleving op en rondom school beginnen op te nemen in hun schoolwerkplan en visie.

Wat zie je als een uitdaging?
Acties verzinnen om dat draagvlak te vergroten, en via de kinderen ouders mee te krijgen in een planeetvriendelijke(re) levensstijl...

Waar kijk je naar uit?
...de toekomst. Het draagvlak voor méér natuurbeleving, méér natuureducatie, méér vergroening op en rondom de scholen is enorm aan het groeien. Heerlijk!

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
Dat "klimaatonderwijs" standaard in de leerlijnen van de basisschool opgenomen wordt.
Dat elke school een buitenleslokaal krijgt.
Dat elke school de circle-of-life kan beleven: van groenafval naar compost naar beheren van een groententuin met kippenhok.
Dat elke speelplaats voor minstens de helft onthard wordt en plaats heeft voor een natuurlijke speelomgeving.

Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn? Kunnen vliegen

Lente of herfst? Herfst

Het strand of de bergen? De bergen

Je ultieme MOS-tip?
Vergaar kennis en begeester kinderen met wat er zich buiten letterlijk onder hun voetzolen bevindt... Stel een banaal lieveheersbeestje zó voor dat het evenveel indruk maakt als een dinosaurus!

Els ziet kansen in projecten en thema’s en maakt de Zoerselse scholen warm om zich samen in te zetten voor het klimaat en de biodiversiteit. Als zij achter een project staat, smijt ze zich voor 100%. En met haar gedreven, enthousiaste en warme persoonlijkheid weet ze de juiste personen en kanalen te bereiken.

Kortom, echt iemand die de nominatie van MOS-held verdient. Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.