MOS-held in de kijker: Els Haegemans

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in).

Deze maand: Els Haegemans

 

School? GBS Cade in Aartselaar

Functie? Ik geef les in Zorg in de 1ste graad en ben beleidsondersteuner. Samen met een werkgroep zette ik de schouders onder de vergroening van de speelplaats.

Jullie werkgroep zet zich in voor MOS sinds? 2016

Hobby’s?
Spelen, leren en genieten

Ze noemen jullie ...?
De Cadeekes

Wat maakt je blij?
Vrolijke kinderen zien genieten en spelen, vol verwondering.

Wat zie je als een uitdaging?
De kinderen op een positieve manier stimuleren tot samenspelen, met respect en verantwoordelijkheid.

Hoe kijk je terug op jullie vergroeningsproject?
Wat ooit begon als een klein zaadje, is uitgegroeid tot een project waar mensen en ideeën samengebracht werden. Het proces was bijzonder boeiend: de verschillende partijen die betrokken werden, het loslaten van eigen voorstellingen en het op die manier verrast worden door de creativiteit en het uiteindelijke plan dat dan op tafel ligt. We mochten kwaliteiten ontdekken bij collega's, leerlingen, ouders en gemeentepersoneel waardoor een ongelooflijke dynamiek ontstond in de school. We werden fantastisch begeleid door MOS-begeleider Katrien Hoeylaerts en Lotte Meuleman, medewerker van Natuur en Landschap Zuidrand van de provincie Antwerpen.
Vanuit de plannen ontstond de "eerste steen-weg-legging", waarna met man en macht aan de slag werd gegaan. De hele grote vakantie waren er ouders en leerkrachten in de weer om stenen uit te breken en te versjouwen, andere ouders bakten cake of pasten op de kinderen.
Leerlingen hebben filmpjes gemaakt, bloembollen geplant, heuvels aangestampt, gras gezaaid, haagjes geplant, stenen van de buitenklas gevoegd. Nu ravotten ze naar hartelust in ons nieuwe paradijs. Voor mij was het een boeiend en leerrijk proces en ik ben trots op het resultaat! 

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
We willen onze tweede speelplaats ook vergroenen.

Waar kijk je naar uit?
Samen met de werkgroep kijk ik uit naar die tweede groene speelplaats. 

Je supportert voor...?
alle positieve en oprechte mensen!

Als je een sabbatjaar zou nemen dan zou je…?
genieten van de natuur en vrijwilligerswerk doen.

Hutsepot of waterzooi? Hutsepot

Lente of herfst? Lente

Het strand of de bergen? Het strand

Je ultieme MOS-tip?
Durf outside the box denken!
 
Je wil nog graag de groeten doen aan ...?
alle vergroeners.


Deze maand plaatst de MOS-ploeg Els Haegemans in de kijker, omdat zij het vergroeningsproject op haar school coördineerde. Geen gemakkelijke klus, maar ze bleef zoeken naar manieren om het project te doen slagen. Zij was de brugfiguur tussen MOS, de vergroeningswerkgroep, het lerarenteam en de gemeente. Zij is een dame met een warm hart voor collega's en leerlingen, iemand die anderen kan motiveren en enthousiasmeren. Kortom, echt iemand die de nominatie van MOS-held verdient. Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.