MOS-held in de kijker: Jo Breukers

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in).

Deze maand: Jo Breukers

 

School? Sint-Augustinusinstituut KOSM vzw in Bree

Functie? Ik werk op het secretariaat.

Je zet je in voor MOS sinds? 2010

Hobby’s?
Alles met muziek (naar muziek luisteren, gitaar spelen, zingen, een goed optreden, festivals), sporten in de natuur, reizen

Wat maakt je blij?
Leerlingen en collega’s die zich willen inzetten voor MOS, gezellige momenten met mijn familie en vrienden, goeie muziek.

Wat zie je als een uitdaging?
Laten zien wat ik waard ben.

Waar kijk je naar uit?
de volgende festivalzomer (zo jammer van de afgelopen zomer), de volgende vakantie en zonnige dagen, zodat ik samen met mijn familie en vrienden erop uit kan trekken. Mij mag je altijd vragen voor een lange, pittige wandeling, een toerke mountainbiken of een dagje rotsklimmen op de prachtige rotsmassieven van België.

Je supportert voor?
De Rode Duivels

Als je een sabbatjaar zou nemen dan zou je…?
De wereld rondreizen

Luieren of sporten? Sporten

Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn? Kunnen vliegen

De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix? De Ronde van Vlaanderen

Memorabele MOS-anekdote?
Er zijn zoveel leuke anekdotes van onze MOS-acties. Eigenlijk is het moeilijk om daaruit te kiezen. Eentje dat mij zeker is bijgebleven was CAR FREE DAY 2012. Die morgen hadden we afgesproken aan de kerk van Bocholt met alle leerlingen en collega’s die op een duurzame manier naar school wilden gaan. Er waren leerlingen met de fiets, op de step, op de skeelers, maar er waren ook twee leerlingen die toen met de springbal naar school zijn gesprongen, toch wel een 4 km ongeveer.

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
Ik heb nog zoveel MOS-dromen en goede MOS-ideeën en ik hoop dat ik ze ergens in de toekomst nog allemaal kan en mag waarmaken.

Je ultieme MOS-tip?
Geef nooit op! Blijf ervoor gaan, ook al heb je eens tegenslag of minder succes dan je gehoopt had. Vroeg of laat krijg je iedereen mee met MOS.
 
Je wil nog graag de groeten doen aan?
Iedereen die ik graag zie.


Deze maand plaatst de MOS-ploeg Jo Breukers in de kijker, omdat deze straffe, gedreven dame vanop het secretariaat jarenlang de hele school wist te motiveren voor MOS. Zij is een doorzetter die ervoor zorgde dat de school vroeger de verschillende logo's behaalde en nadien nog tweemaal de groene vlag van Eco-Schools. Kortom, echt iemand die de nominatie van MOS-held verdient.
Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.