MOS-held in de kijker: Sandrine Nachtergaele

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in). Deze maand plaatst de MOS-ploeg Sandrine Nachtergaele in de kijker. Het motto van haar school De Wilg is 'Groeien in het groen'. Met Sandrine aan het roer slaagde de school erin om de visie op schoolgroen te versterken en om deze educatief te benutten. Zo kunnen de leerlingen genieten én leren in de schoolnabije natuur. Een goede zet!

School? Vrije Basisschool De Wilg in Schoonbeek (Bilzen)

Functie? Ik ben al iets meer dan 10 jaar directeur van deze geweldige school.

Jullie zetten je in voor MOS sinds? 2017

Wat maakt je blij?
Kinderen die blij en geconcentreerd spelen en leren, teamleden die elke dag opnieuw alles geven, ouders die komen helpen, vrijwilligers die onmisbaar zijn voor een veilige en fijne school, een betrokken schoolbestuur, mensen uit de buurt die de school steunen,… Het gevoel dat je samen school maakt.

Wat zie je als een uitdaging?
Altijd op zoek gaan naar haalbare, creatieve, betaalbare manieren om kinderen te helpen ontwikkelen tot wakkere burgers van de 21ste eeuw.

Waar kijk je naar uit?
Ik kijk uit naar al het leerrijke, dat tegelijk ook leuk en soms zelfs lekker kan zijn: de eerste bessen van onze plukhaag, de eerste mezen in de nestkastjes, de bloesems en bijen in de boomgaard,…

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
Onze dromenlijst is lang: groendaken, regenwateropvang, moestuinieren met vrijwilligers uit de buurt en als kers op de taart…een eigen stukje bos!

Een goed boek of een goede film? Een goed boek

Dansen of zingen? Dansen

Koffie of thee? Thee

Je ultieme MOS-tip?
Een MOS-project doen leven, vraagt voorbereiding en planning maar ook loslaten en aanpassen. Dankzij de goede ondersteuning door de MOS-begeleider kan je je dromen omzetten in een stevig plan en concrete doelstellingen. Samen met de ontwerper kan je je plannen omzetten in concrete werkelijkheid. Een ontwerper met MOS-ervaring kiezen is zeker een grote troef! Blijven geloven in wat je doet! Het resultaat ziet er niet alleen schitterend uit, het verbetert effectief de levens- en leerkwaliteit op school!

 

Met haar voelsprieten voor de talenten van de leerkrachten én leerlingen van haar school is Sandrine erin geslaagd om van De Wilg een magische plek te maken. Kortom, echt iemand die de nominatie van MOS-held verdient. Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.

MOS-held Sandrine Nachtergaele met haar twee bosjuffen
Sandrine (r) met bosjuffen Sare (met kip) en Tina (l). Zij gaan elke week 2 voormiddagen met de oudste kleuters naar de bosklas.