Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

In de Kijker

kinderen in droog zwembad

Wereldwaterdag@school

maandag 22 maart om 7:00

Doe mee aan Wereldwaterdag@school. Verzamel t-shirts die niet meer gedragen worden en nog in goede staat zijn. Breng ze naar de Kringwinkel voor een tweede leven. Op die manier bespaar je duizenden liters water! Zoveel als nodig is om een heel zwembad mee te vullen.

Kleuters van De Buitenkans op stap

Een klas zonder muren in kleuterschool De Buitenkans

Een speelplaats met rekenhoek, taalhoek, stiltehoekje en een modderkeuken? ‘Van ongeveer april tot oktober zijn we de hele dag buiten’, vertelt directrice Angélique Buyck van kleuterschool De Buitenkans. ‘Zo kunnen we de natuur zien, proeven, voelen en ruiken’. Hoe pakt de school buitenlessen met kleuters aan? En is het ook iets voor jouw school? Laat je inspireren.

Floor De Decker

MOS-held in de kijker: Floor De Decker

Deze maand plaatst de MOS-ploeg Floor De Decker in de kijker. Zij transformeert haar buitengewone leerlingen van haar megabangelijke buitengewone school in echte milieu- en natuurhelden en geeft hen het zelfvertrouwen dat ze verdienen. Nog even ... en dan gaat Floor er een tijdje tussenuit. Zij neemt namelijk een sabbatjaar. En was er geen Covid-19, dan was zij op dit ogenblik haar reiskoffers naar Amerika aan het pakken. Maar Floor zou Floor niet zijn als ze bij de pakken bleef zitten. Dankjewel, Floor, om zo'n powerwoman te zijn. Wij en je collega's wensen je veel geluk.

Kalender

buitenles

Outdoor Education in Brussel - online

dinsdag 2 maart van 9:30 tot 11:30

De inschrijvingen werden afgesloten.

Logo teach up 2030

Teach Up! 2030 - Online

donderdag 4 maart van 9:00 tot 17:00

ONLINE - Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school en spoort leerkrachten, educatief personeel en educatieve aanbieders aan om op school aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s. De SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad. Dit schooljaar gaan we volledig digitaal.

De Vlindertuin Lille - Buitenleren

Webinar - Laat je inspireren om buiten te leren

dinsdag 16 maart van 16:00 tot 17:00

Online vorming buiten leren in het basisonderwijs