Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

In de Kijker

Ga mee op #MissieMinder

#MissieMinder: vrijdag 27 november 2020

Ga met je klas mee op #MissieMinder! Niet toevallig valt deze actiedag in de Europese week van de afvalvermindering en op Black Friday. #MissieMinder biedt een antwoord op de koopwoede die samengaat met Black Friday en de afvalberg die erdoor wordt gecreëerd. #MissieMinder is een nieuwe jaarlijkse MOS-actiedag. Ieder jaar staat een ander thema in de schijnwerpers. In 2020 richten we de spots op voedselverlies.

code oranje vierkant

Wij staan voor je klaar

De MOS-begeleiders staan nog steeds voor jullie klaar. Jullie kunnen op ons rekenen. Schoolbezoeken zijn onder de huidige omstandigheden eerder uitzondering dan regel. Ook via digitale weg kunnen we ondersteuning bieden. Samen met je school bekijken we hoe we de begeleiding op maat het best aanpakken.

MOS-held Karen Lietaert

MOS-held in de kijker: Karen Lietaert

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in). Deze maand plaatst de MOS-ploeg Karen Lietaert in de kijker. Deze zorgleerkracht (ook wel SES-juf genoemd) gaat met haar groepje tijdens het hoekenwerk zoveel mogelijk naar buiten. Verder zorgt ze mee voor de composthoop. Tuin- en keukenafval krijgt zo een tweede leven. Voor alle klassen plant ze bij ieder thema een uitstap of workshop. Ze breekt een lans voor ervaringsgericht onderwijs en kijkt over de muren van haar school heen om de leerlingen nieuwe ervaringen te laten opdoen. Zo wordt de hele Brusselse stad een brede leeromgeving.

Kalender

groentensoep

Gezonde en duurzame voeding in aanbestedingen (webinar)

woensdag 25 november van 14:00 tot 16:00

Je vindt het belangrijk dat leerlingen gezonde en duurzame voeding geserveerd krijgen op school. Je wil dit integreren in de aanbesteding, maar hoe begin je...

Ga mee op #MissieMinder

#MissieMinder - in jouw school

vrijdag 27 november om 7:00

Nieuwe MOS-actiedag over bewust verbruiken. In 2020 richten we de spots op voedselverlies.

MOS Buitenkansen

MOS Buitenkans 6: Verwarring en verwondering

dinsdag 1 december om 0:00

Buiten leren in nieuwe tijden met nieuwe kansen. MOS Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met Learning Path de MOS Buitenkansen voor het secundair onderwijs.